Bruuns Dental Laboratorium - Naturlige tandproteser, porcelæn, e-max, provisorie løsninger og meget mere
Sitemap
Print

Kopiproteser billeder


Billede 1:

Hel overkæbeprotese samt ny Copy-form

 

Billede 2:

Til kopiaftryk af protesen bruges knetmasse (f.eks. Zetalabor fra Zenith tlf.nr 7483 3404), idet det er det mest stabile og - vigtigst af alt - kan gemmes i formen og genbruges om nødvendigt.

 

Alginat er en anden mulighed, men det kan være svært at undgå for stor skrumpning, med mindre de udstøbes straks!

 

 

Billede 3:

Den blandede knetmasse kommes indvendig i protesen og restmaterialet lægges i den ene halvdel af copy-formen. Herefter trykkes protesen så langt ned i aftryksmaterialet, at man fornemmer at basis og den nederste del af sulcus er nøjagtigt gengivet.

 

Bemærk placeringen med tuber/retomolarer puder udfor den lige bagkant.


Knetmassen kan formes så længe den er blød og det gør den videre fremstilling lettere, hvis man med en finger afglatter aftrykkets overflade og samtidig presser evt. overskydende materiale udover formens kant og ind imod protesen.

 

 

Billede 4:

Efter hærdning skæres evt. overskud langs formens kanter bort så den øverste halvdel af copy-formen kan monteres oven på uden risiko for fejlplacering.

 

 

Billede 5:

Efter tilskæring af den første aftrykshalvdel ses den sorte kant af formen hele vejen rundt. Pas på der ikke sidder aftryksmateriale i de små tapsystemer, der sikrer at formen samles præcis.

 

 

Billede 6 og 7:

Med lidt vaseline separeres overfladen på den første aftrykshalvdel inden der tages aftryk med knetmasse i den øverste halvdel. Det er tilrådeligt først at presse lidt aftryksmateriale ind imellem tænderne, så man får en tydelig gengivelse af approximalflader etc.

 

Resten af materialet placeres i formen, hvorefter de to halvdele presses sammen med et let tryk, indtil man har presset alt det overskydende materiale ud igennem afløbsåbningen dorsalt på formen.

 

 

 

Billede 8:

Overskudsmaterialet er her presset ud ved bagkanten af formen, og langs kanterne er der kun et ganske tyndt lag, som i praksis er skåret over af formens kanter.

 

 

Billede 9:

Ved adskillelsen af copy-formen vil aftryksmaterialet oftest blive siddende sammen i en klump, og ikke som på billedet i hver sin halvdel. Ved at blæse trykluft ind langs den separerede kontaktflade mellem de to aftrykshalvdele, lader de sig imidlertid let adskille, hvorefter de kan replaceres i hver sin copy-form halvdel.

Det er en fordel at fjerne protesen fra aftrykket inden det replaceres i formen, fordi aftryksmaterialer kan give sig mere, når det ikke stives af i copy-formen.

 

 

Billede 10:

I den øverste aftryksdel, dvs. den hvor tænderne er gengivet, skæres der nu to indløbskanaler til acryl fra bagkanten ind til tuber eller retromolarer puder.

 

 

Billede 11:

Den samlede form fikseres med en elastik. Bemærk de korrekte indløbskanaler.

 

 

Billede 12, 13 og 14:

Acrylen (f.eks. Probase cold fra Ivoclar) blandes og hældes i formen, der er konstrueret således, at den kan stå op under den efterfølgende 20 min. polymisering i trykkoger.

 

 

 

 

Billede 15:

Efter polymisering kan formen skilles og kopien renoveres for overskud samt aflastes indvendigt som til et duplikeringsaftryk.

 

 

Kopien kan nu anvendes i den videre fremstilling af protesen, idet man efter at have taget et duplikerings aftryk foretager en bidregistrering med blue mousse eller lign.

 

Herpå følger model fremstilling på laboratoriet samt ny tandopstilling og efter prøve af denne kan protesen færdigpolymeriseres.

 

Damhus Boulevard 24 - 2610 Rødovre - Tlf: +45 36 70 18 05 - E-mail: kontakt@bruunsdental.dk

Digitale aftryk

Implantater


Guld & attachment

Kopiproteser

Vi har det sidste nye udstyr til modtagelse af TRIOS scans og fremstiller alle de kendte former for kroner og broer , samt express provisorier fra eget fræsecenter. Vi er grundigt uddannede og rutinerede i at arbejde med alle anerkendte implantat fabrikater. Vi fremstiller selv alle dele i vores kombinationsarbejder i et tæt samarbejde imellem de involverede teknikere. Kopiprotesen er en let og sikker genvej til en funktionel og kosmetisk vellykket protese.
Læs mere her Læs mere her Læs mere her Se billeder af workflow her